pühapäev, 22. november 2009

Tagasivaade kontaktpäevale

Võtsin 6. novembril osa M-õppe kontaktpäevast. See oli minu arvates hästi organiseeritud ja ka osavõtjad olid väga tublid. Mulle meeldis Priidu esitlus ja ka see, et peaegu kõigil oli välja pakkuda oma variant praktiliseks M-õppeks.

Kuna õues sadas lund ja lörtsi, siis ei pidanud meie grupp otstarbekaks minna välja m-õppe mängu mängima, selle asemel otsustasime sooritada praktilised harjutused siseruumides, Tallinna Ülikooli kampuses. See otsus välistas GPS-i kasutamise võimaluse, kuid nagu pärast selgus, oli võistkondadel ka ilma selleta palju tegemist, nii et me ei jõudnudki planeeritud ajal mänge lõpetada.

Osalesin Marko töörühmas, kes valmistas kohapeal ette mängu
"Minu privaatsus ja turvalisus Tallinna Ülikooli kampuses".

Selles mängus oli vaja:
1) leida hoonest kaks DataMatrix koodiga tähistatud kohta,
2) avada koodid programmi UpCode abil,
3) anda hääletades oma arvamus saadud linkides mainitud kohtadest,
4) põhjendada arvamust Twitteris, lisades sellele hash-tagi "#mope09privaatsus".

Lisaks tuli leida veel 3 privaatsuse mõttes märkimisväärset kohta, pildistada neid ja laadida koos selgitusega ülesTwitterisse, lisades sellele hash-tagi "#mope09privaatsus".

Järgneval pildil näete Ragnarit ja Markot mängu ette valmistamas.



Ülesande koostamine õnnestus meil minu arvates päris hästi, teisel võistkonnal oli pisut tegemist koodide dešifreerimisega, kuid nad said ka sellega suurepäraselt hakkama.

Meie võistkond mängis Birgy töörühma poolt ettevalmistatud mängu, milles tuli vastavalt juhendile otsida Tallinna ülikooli kampuses üles teatud kohad ning koostada seal fotod või intervjuud. Pean kiitma mängu koostajaid, kes oskasid kokku panna väga huvitava ja kujundliku tekstiga juhendi. Meie võistkonnal oli tegemist juhendis mainitud kohtade ülesleidmisega, sest keegi meist polnud kampuses põhjalikult ringi vaadanud. Kasutasime kohtade otsimisel kohalike inimeste abi - nad olid väga lahked ning näitasid meile vajalikke kohti kampuses. Kahjuks me ei leidnud üles viimast kohta, pakkusime allapoole suunatud noolega liftitule asemel rõdult allavaadet. Meie võistkond oli pisut tagasihoidlikum kui vastasvõistkond - me küll kasutasime kohalike abi, kuid ei intervjueerinud neid. Meie rühma poolt koostatud lahendused leiate aadressilt http://pc.ut.ee/~ragnar_o/mang/

Kokkuvõttes võib öelda, et kontaktpäev õnnestus suurepäraselt - mina isiklikult sain ka selge ettekujutuse sellest, mida kujutab endast mäng m-õppes.

Kommentaare ei ole: